search
top

Архів новин

Новини 2017

 

Юрій Вавринюк та Віктор Гребенюк взяли участь у радіопередачі «Голос громади»

30.12.2017. Голова Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк та Віктор Гребенюк взяли участь у черговій передачі «Голос громади» Волинського радіо. Темою розмови з ведучою Ольгою Шарутою була наша робота в 2017 році.


 

Двоє членів СХПУ представили спільний доробок

4 грудня 2017 р. на факультеті іноземної філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (Луцьк) відбулася презентація книги Віктора Гребенюка «Акафіст Пресвятій Богородиці, у чудотворній Холмській іконі прославленій» (українською та англійською мовами).


 

Віктор Гребенюк переміг у конкурсі військово-патріотичної прози і поезії

30.11.2017. Віктор Гребенюк переміг у І Міжнародному загальноукраїнському конкурсі військово-патріотичної прози і поезії «Війна в Україні» («War in Ukraine – 2017»), що відбувся у Харкові.


 

Юрій Вавринюк узяв участь у прямому ефірі «Радіо-Луцьк»

22.11.2017. Голова Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк узяв участь у прямому ефірі радіопрограми «Студія-3». Інформаційним приводом стала третя поетична збірка автор «Мовчазні діалоги».


 

Юрій Вавринюк став переможцем конкурсу сатири та гумору

25.11.2017. Юрій Вавринюк став переможцем Заочного літературного конкурсу сатири і гумору «Станемо любити не словом, ані язиком…». Він був організований Спілкою християнських письменників України.


 

Свято в юнацькій бібліотеці

9 листопада 2017 р., у День української писемності та мови, в актовому залі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва відбулася зустріч юних читачів із членами Спілки християнських письменників.


 

Члени СХПУ на хвилях Волинського радіо

28 жовтня 2017 р. вийшла в ефір чергова передача обласного радіо «Голос громади». В ній Ольга Міцевська, Дмитро Довбуш і Віктор Гребенюк ділилися думками про сучасний літературний процес, діяльність Спілки християнських письменників на Волині та про те, що значить бути професійним майстром пера.


 

Виступи Спілки у Лищенській школі

26 жовтня 2017 р. СХПУ відвідала загальноосвітню школу села Лище Луцького району. Юрій Вавринюк як голова осередку розповів про Спілку, про колективні й одноосібні видання волинян. Він та Володимир Сад (мешканець цього села), Дмитро Довбуш і Віктор Гребенюк читали старшокласникам свої твори.


 

Зустрічі з молодими мовниками

25 жовтня 2017 р. на факультеті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (Луцьк) виступили члени нашого осередку Дмитро Довбуш і Віктор Гребенюк. До речі, Дмитро Петрович – випускник цього факультету, а Віктор Іванович багато років очолював редакційно-видавничий відділ цього вузу.


 

Творча зустріч зучнями Заборолівської школи

23.10.2017. Знайомство з директором школи села Забороль Луцького району, куди навідалися члени Волинського осередку СХПУ Віктор Гребенюк, Дмитро Довбуш та Ольга Міцевська, було особливим.


 

Іще одна електронна книга Віктора Гребенюка

12.10.2017. У Мультимедійному видавництві Стрельбицького, що в Києві, з’явилася нова збірка Віктора Гребенюка «“Ефект Вертера” та інші новели». Це друга книжка цього автора в електронному форматі, перша – «Тетрамерон» – вийшла там же у червні цього року.


 

Акафіст Віктора Гребенюка прозвучав англійською вдруге

12.10.2017. Після першої відправи перекладу «Акафіста Пресвятій Богородиці перед її Холмським образом» для студентів факультету іноземної філології Східноєвропейського університету (Луцьк) група вчителів англійської мови попросила повторити це і для них.


 

«Поетичне асорті» у Володимирі-Волинському

13.10.2017. Голова Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк узяв участь у поетичному заході «Містична п’ятниця», організованому літературно-поетичним клубом «Поетичне асорті» при Володимир-Волинському Культурно-мистецькому центрі. Він поділився поезіями зі своєї останньої збірки «Мовчазні діалоги».


 

Нові виступи у новому навчальному році

10 жовтня 2017 р. у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся концерт до Дня захисника України. У ньому взяли участь члени СХПУ Юрій Вавринюк, Володимир Сад, Ольга Міцевська та Дмитро Довбуш. Вони читали свої вірші з колективного збірника «Донбас – Волинь: в обіймах молитви».


 

Храм став майданчиком літфестивалю

6-8 жовтня 2017 р. в обласному центрі Волині проходив Міжнародний поетичний фестиваль «Меридіан Луцьк – 2017». До програми цього загалом світського заходу було включено й один пункт із релігійної поезії: акафіст, цебто духовний гімн, Богородиці перед її образом «Нерушима Стіна» (більше відомим як «Оранта» Софії Київської).


 

Твори спілчан друкуються у Відні

22.09.2017. В австрійській столиці почав виходити пізнавальний журнал для дітей «Віденський смайлик». Його видає місцева парафія Української Православної Церкви Київського Патріархату. На цих барвистих сторінках публікуються і члени Волинського осередку СХПУ.


 

Незвичайна презентація

21 вересня 2017 р., коли християни візантійської традиції відзначають Різдво Діви Марії, члени Волинського осередку СХПУ Н. Добжанська-Найт і В. Гребенюк представляли свій спільний доробок – поетичний римований «Акафіст Пресвятій Богородиці, у чудотворній Холмській іконі прославленій»: Віктор Іванович – як автор оригінального тексту, Наталія Іванівна – як його перекладач на англійську.


 

У Києві пройшла фінальна частина Літературного конкурсу ім. Джона Буньяна-2017

3 вересня 2017 р. Юрій Вавринюк як член журі узяв узяв участь у фінальній частині Літературного конкурсу ім. Джона Буньяна-2017 — в нагородженні переможця та презентації книги «Гіркі сливи»


 

Вийшла друком чергова поетична збірка Юрія Вавринюка

28.08.2017. Цього літа вийшла друком чергова, третя, поетична збірка Юрія Вавринюка «Мовчазні діалоги».


 

Твір Василя Мартинюка прозвучав у літературному перфомансі

28.08.2017. Вірш члена Волинського осередку СХПУ Василя Мартинюка «Не мовчи!» використаний у фінальній сцені літературного перфомансу «Танго безмежжя».


 

На заходах у День незалежності

24 серпня 2017 р. члени Волинського осередку СХПУ взяли участь у двох заходах в обласному центрі. У літературних читаннях вільної тематики, що проходили в рамках масштабної акції «Мистецька вулиця», декламували свої вірші Юрій Вавринюк, Василь Мартинюк, Любов Омельчук та Олег Берман. Наш осередок СХПУ люб’язно запросила на це дійство літстудія «Без меж» (керівник Валерій Гнатюк).

.


 

Досліджують творчість православного автора

30.07.2017. У «Науковому віснику Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки» надруковано статтю Леонтія Тоцького «Деякі аспекти поетичної майстерності українського християнського письменника В. І. Гребенюка (Брата Віктора)».

.


 

Твори спілчан в американському збірникові

20.07.2017. Місія «WS Ministry» (США), що публікує духовну просвітницьку літературу та опікується сиротинцями на пострадянському просторі, наприкінці минулого року випустила у світ збірник україномовної християнської літератури «Місіонер 2016».

.


 

Літературні читання у літньому таборі Київського Патріархату

16 липня 2017 р. Ольга Міцевська, Наталія Добжанська-Найт, Дмитро Довбуш і Віктор Гребенюк виступили у літньому молодіжному таборі Волинської єпархії УПЦ КП. Це наметове містечко в урочищі Білі Береги на Маневиччині діє вже багато років, проте члени Спілки християнських письменників тут побували вперше.

.


 

Християнська художня проза – в електронному вигляді

18.06.2017. У Мультимедійному видавництві Стрельбицького (Київ) побачила світ збірка новел «Тетрамерон» члена Спілки християнських письменників України Віктора Гребенюка. Це друге, перероблене видання; перше, паперове, під псевдонімом Брат Віктор вийшло у світ 2012 року в єпархіальному видавництві «Ключі» та здобуло Премію ім. Агатангела Кримського


 

Твір члена СХПУ – на уроках української

1.06.2017. У № 1 науково-методичного вісника «Педагогічний пошук» за 2017 рік уміщено конспект уроку для семикласників учителя української мови та літератури загальноосвітньої школи с. Здомишель Ратнівського району О. В. Сметюх «Віра проявляється вчинками».


 

Зустріч у Крупівському інтернаті

25 травня 2017 р. Юрій Вавринюк, Ольга Міцевська, Дмитро Довбуш і Віктор Гребенюк відвідали вихованців Навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору, що в с. Крупа Луцького району.


 

Віктор Гребенюк та Юрій Вавринюк виступили перед студентами-істориками

23.05.2017. Члени Волинського осередку СХПУ Віктор Гребенюк та Юрій Вавринюк на запрошення деканату історичного факультету Східноєвропейського національного університету виступили перед студентами-істориками із лекцією «Відображення історичних подій у творчості членів Волинського осередку СХПУ».


 

Участь Волинського осередку СХПУ у шевченківських вшануваннях

22.05.2017. Голова Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк узяв участь у вшануванні пам’яті великого Кобзаря, яке відбулося біля пам’ятника українському поетові в Луцьку.

.


 

Донецький збірник представлено на телебаченні

18 травня 2017 р. у черговій передачі «Книголюб» Волинського державного телебачення її ведучий – заслужений діяч культури, літературний агент Дмитро Головенко та член СХПУ Віктор Гребенюк вели мову про книжкову продукцію релігійної тематики різних видавництв.

 


 

Творча зустріч в устилузькій школі

15 травня 2017 року Юрій Вавринюк, Віктор Гребенюк та Ольга Міцевська відвідали прикордонне містечко Устилуг, де провели зустріч з учнями восьмого та дев’ятого класу місцевої школи.

.


 

Висуваємо претендента на обласну премію

2.05.2017. На черговому засіданні Волинського осередку Спілки християнських письменників України книгу поезій «Салон романтики» нашого спілчанина Олега Бермана одноголосно висунуто на здобуття обласної літературної премії ім. Агатангела Кримського.

.


 

Участь Віктора Гребенюка в ефірі до 8 Травня

7.05.2017. У передачі «Благо», що виходить на хвилях радіостанції «Сім’я і дім», 7 травня з нагоди Дня пам’яті та примирення, що відзначається наступного дня, прозвучали дві новели Віктора Гребенюка.

.


 

Твір В. Гребенюка вміщено у молитовнику для закордону

30.04.2017. Болгарсько-македонська Православна Церква (Болгарська Патріархія) виготовила для тієї частини української діаспори, якою вона опікується, україномовний молитовник «Усі святі».

.


 

Досліджують творчість нашого спілчанина

14.04.2017. «Комунікативно-модальні модифікації предикатів у поемі В. Гребенюка “Європа. Луцьк. 1429-й”». З такою темою доктор філологічних наук, професор кафедри української мови Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Наталія Костусяк взяла участь у VI Міжнародній науковій конференції з україністики «Діалог мов – діалог культур. Україна і світ».

.


 

Виступ «на біс»

12 квітня 2017 р. Юрій Вавринюк, Ольга Міцевська, Дмитро Довбуш і Віктор Гребенюк зустрічалися зі студентами Луцького педагогічного коледжу. Як завжди, читали свої твори, відповідали на запитання. Це була група майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів

.


 

Без білих халатів

6 квітня 2017 р. члени нашого осередку Дмитро Довбуш, Володимир Сад і Віктор Гребенюк мали творче спілкування з вихованцями й викладачами Луцького базового медичного коледжу. Зустріч проходила у студентській кав’ярні, за чашкою чаю, в невимушеній обстановці.


 

Доробок членів осередку – англійською

28 березня 2017 р. в луцькому видавництві «Ініціал» вийшов у світ двомовний «Акафіст Пресвятій Богородиці, у чудотворній Холмській іконі прославленій». Його автор Віктор Гребенюк та перекладач кандидат філологічних наук Наталія Добжанська-Найт – члени Спілки християнських письменників України.


 

Про нас – у наукових журналах

22.03.2017 р. З’явилися перші наукові публікації, в який окремим об’єктом дослідження є наша Спілка й діяльність Волинського осередку. Це статті кандидата філологічних наук, доцента кафедри філософії та політології Хмельницького національного університету, члена СХПУ Марії Дем’янюк.


 

Юрій Вавринюк узяв участь у конференції бібліотекарів

18.03.2017 р. Голова Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк узяв участь у конференції бібліотекарів, яку 18-19 березня організував Рівненський регіональний Біблійний коледж. Були присутні 40 церковних бібліотекарів із Рівненської, Волинської, Тернопільської, Київської областей.


 

Колективний збірник презентовано перед освітянами

16 березня 2017 р. відбулося своєрідне представлення книжки «Донбас – Волинь: в обіймах молитви».
В актовому залі Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти для вчителів, які проходять курси підвищення кваліфікації, проходив доброчинний концерт на підтримку Збройних сил


 

Принципова позиція волинян на форумі СХПУ

15 березня 2017 р. у Києві пройшла Третя звітно-виборча конференція Спілки християнських письменників України, приурочена до її десятиліття. У заході взяли участь члени нашого осередку Олег Берман, Юрій Вавринюк, Віктор Гребенюк, Дмитро Довбуш, Василь Мартинюк, Ольга Міцевська, Любов Омельчук, Володимир Сад.


 

СХПУ урочисто відзначила своє 10-річчя

15 березня 2017 р. Спілка християнських письменників України відзначила свій перший ювілей, 10-річчя з дня утворення організації. Святкування пройшло в приміщенні київської церкви «Ранкова Зірка» одночасно із ІІІ Звітно-виборною конференцією, яку було приурочено до цієї дати.


 

Презентація донецької збірки у школах

20 лютого 2017 р. у День пам’яті Небесної сотні відбулося представлення збірки «Донбас-Волинь: в обіймах молитви» у ЗОШ №17 м. Луцька. 10 березня подібний захід відбувся в Будинку культури села Липини Луцького району.


 

На шевченківському святі

9.03.2017. Щороку 9 березня біля пам’ятника Шевченкові в Луцьку відбувається мистецька акція «Нас гуртують думи Кобзаря!» Цього разу його організатори попросили наш осередок Спілки виділити призи для переможців конкурсу «Мій “Кобзар”», що проходить у рамках заходу, і вручити їх.


 

До школярів Ківерець

22 лютого 2017 р. в районній дитячій бібліотеці м. Ківерці наші спілчани Юрій Вавринюк, Ольга Міцевська, Дмитро Довбуш і Віктор Гребенюк зустрічалися з восьмикласниками ЗОШ № 3. Читали переважно твори з колективного збірника «Донбас – Волинь: в обіймах молитви», що вийшов друком днями.


 

Наші видання – в усіх бібліотеках Луцька

21.02.2017. З нагоди Міжнародного дня рідної мови, що відзначається 21 лютого, у бібліотеці-філіалі для дорослих № 6 обласного центру відбулась акція безплатної передачі україномовної духовної літератури в усі публічні книгозбірні міста.


 

Нове видання нашого осередку

20.02.2017. Вийшов друком колективний збірник членів Волинського осередку СХПУ «Донбас – Волинь: в обіймах молитви». Його складають твори на теми Донбаської війни та Майдану: поезії Дмитра Довбуша, Юрія Вавринюка, Ольги Міцевської, Володимира Сада і новели Віктора Гребенюка.


 

Передача до Дня рідної мови

19 лютого 2017 р. на хвилях радіостанції «Сім’я і дім» (СіД-FM) у передачі «Благо» члени нашої Спілки Олег Берман і Віктор Гребенюк взяли участь у передачі, присвяченій Міжнародному дню рідної мови, що відзначається 21 лютого.


 

Поетичні семінари у Клесові

15 лютого 2015 р. члени Волинського осередку СХПУ відвідали смт Клесів Сарненського району Рівненської області. На запрошення місцевої євангельської церкви Юрій Вавринюк, Ольга Міцевська, Василь Мартинюк та Дмитро Довбуш прочитали семінари для починаючих поетів та декламаторів поезії.


 

Якщо гора не йде до Магомета...

24 січня 2017 року представники Волинського осередку СХПУ зустрілися зі старшокласниками Спеціалізованої школи №1 м. Луцька. Захід відбувся за підтримки Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.


 

Творча поїздка на Сарненщину

Впродовж чотирьох днів з 19 до 22 січня 2017 року члени Волинського осередку СХПУ відвідали євангельські церкви Сарненщини (Рівненська обл.).



Архів новин

 

 

 

 

 

top