search
top

Принципова позиція волинян на форумі СХПУ

15 березня 2017 р. у Києві пройшла Третя звітно-виборча конференція Спілки християнських письменників України, приурочена до її десятиліття. У заході взяли участь члени нашого осередку Олег Берман, Юрій Вавринюк, Віктор Гребенюк, Дмитро Довбуш, Василь Мартинюк, Ольга Міцевська, Любов Омельчук, Володимир Сад.

Під час обговорення звітної доповіді голови СХПУ К. Шаповалова виступили Ю. Вавринюк, В. Гребенюк і В. Сад. Зазначивши позитивні моменти в діяльності керівництва Спілки, вони висловили низку серйозних зауважень, зокрема те, що керівництво спілки, багато трудячись на громадсько-політичній і кінематографічній нивах, випускає з уваги профільну – видавничу.
Волиняни запропонували зареєструвати спілчанське видавництво і всеукраїнський альманах; передбачити крім обласних осередків і міжобласні, якщо кількість членів у сусідніх регіонах ще не дозволяє діяти повноцінному осередкові. СХПУ має активно висувати достойний доробок своїх членів на різноманітні премії. Голова Спілки буває в регіонах лише на великих заходах, а хотілося б його бачити і з робочими візитами. Хоча в наступних виступах колеги з інших областей дуже схвально відгукнулися на ці пропозиції, керівництво Спілки не сприйняло їх.

Нами висловлено й думку, що в Положенні про членство СХПУ треба передбачити вступ до неї не тільки поетів, прозаїків і драматургів, а також літературознавців, критиків, перекладачів. Потрібно наповнювати пропозиціями Програму розвитку Спілки на наступний звітний період. Належить ставити міцну заслону низькопробності, що проникає в літературну продукцію наших колег. Із цим Костянтин Андрійович погодився.

Потому відбулося вручення нагород. Окрім того, що всі учасники конференції одержали ювілейні медалі, Юрій Вавринюк отримав із рук переобраного голови Спілки орден СХПУ «Нестор Літописець». Таке рішення зал несподівано зустрів тривалими оваціями.

Насамкінець волиняни подарували свої книги – одноосібні й колективні – київським бібліотекам.

 

top