search
top

Нове видання нашого осередку

Дивитися PDF

20.02.2017. Вийшов друком колективний збірник членів Волинського осередку СХПУ «Донбас – Волинь: в обіймах молитви». Його складають твори на теми Донбаської війни та Майдану: поезії Дмитра Довбуша, Юрія Вавринюка, Ольги Міцевської, Володимира Сада і новели Віктора Гребенюка. Оформлення обкладинки здійснила молода художниця Ніна Варакшина.

Видання призначено переважно для безплатного розповсюдження на Донеччині й Луганщині, серед місцевих жителів та військових. «Ми, митці художнього слова, вірні різних конфесій, хочемо сказати вам, дорогі бійці й цивільні, донбасці й уродженці всіх інших місць: не втрачаймо віру в краще. Слова “Схід і Захід разом” – це не пусті й затерті слова. Ми з вами, у наших спільних болях та надіях. Ми – в братніх обіймах молитви: Донбас і Волинь, Київ і Одеса, українець і росіянин, білорус і грузин… Бо нас єднає спільний дім – наша Україна. Ми разом, тож ми переможемо», – пише в передмові голова осередку Ю. Вавринюк.

Наклад збірника 1000 примірників. До його видання фінансово долучився луцький волонтерський центр «Серце патріота» (директор Петро Олешко).

Рецензія Петра Коробчука

Дивитися PDF

 

top