search
top

Помер Олег Берман

13 травня 2024 року після тривалої хвороби відійшов до Господа член Волинського осередку Спілки християнських письменників України Олег Костянтинович Берман.

Літератор народився 25 липня 1935 року в Дніпропетровську в сім’ї українців Буряченків; згодом усиновлений євреями Берманами.

Після закінчення в 1962 році філологічного факультету Дніпропетровського університету працював у Казахстані, рідній області та на Волині. Учителював, був журналістом. Але найбільшою справою його життя стала письменницька діяльність. З-поміж ряду виданих поетичних книг виділяються його «Діалоги з Христом», що стали своєрідним посібником для викладання основ християнської етики у школах нашого краю. Християнська тематика є основною і для всієї творчості О. Бермана (друкувався і під псевдонімом Лесь Костич).

Зміст його поезій бувало викликав дискусії, одначе ніхто не міг заперечити високого професіоналізму цього автора як лірика і версифікатора.

Нехай Усевишній простить усі провини слуги свого Олега, бо немає людини, яка жила б і не згрішила, та оселить його там, де праведні спочивають.

 

top