search
top

З’явилася адаптована версія «Діянь небожителів»

20.09.2022. Віктор Гребенюк, який під псевдонімом Брат Віктор у 2011 р. видав епічну містерію «Діяння небожителів», опублікував її адаптоване електронне видання.

У книзі розповідається, як наш сучасник був перенесений «в інший світ», де перед ним у своєрідному театрі не актори, а справжні діячі представили низку п’єс з історії церкви. Червоною ниткою проходить думка про особливу місію Русі-України.

Навіщо потрібна адаптована версія? Хоча книга удостоїлась міжнародних відзнак, її досліджують учені, є переклади на іноземні мови, радіовистави, та критики й читачі зазначають подекуди надмірну ускладненість твору, що заважає сприйняттю його в цілому.

Тож автор, уже під автонімом, підготував, як це буває в таких випадках, інше видання. У ньому великий обсягом поетичний епос, написаний методом сюрреалізму, викладено стисло звичайною прозою (з малими віршованими вставками); із численних розлогих приміток лишено короткі, найнеобхідніші; важкі, «темні» місця подано просто або ж вилучено. При цьому мовно-стилістичні й богословські особливості, політичну ідею книги збережено.

Тож просимо читати адаптоване видання «Діянь небожителів» на сайті нашого осередку (де розміщено, до речі, й повну версію).

 

top