search
top

Творча зустріч зучнями Заборолівської школи

23.10.2017. Знайомство з директором школи села Забороль Луцького району, куди навідалися члени Волинського осередку СХПУ Віктор Гребенюк, Дмитро Довбуш та Ольга Міцевська, було особливим. В ту мить вона тримала двері шафи, де побачила мишку і чекала завгоспа, щоб той спіймав підступного гризуна. Хоча, варто зазначити, що гризунів у цій школі не бояться. Одразу при вході в школу у просторому холі розташований міні-зоопарк. «Тут і шиншила є, і кролик, і білочка, й інші тварини», — розповідають нам. І це одразу робить школу якоюсь більш домашньою і відкритою.

Відкриті погляди школярів, їхня активна реакція на слова письменників лише підтверджують це. Цього разу зустрічаємося з учнями восьмих і дев’ятих класів. Інколи в класі западає мертва тиша, інколи обговорення та сміх… Як завжди, якийсь один веселун шепоче і смикає усіх в найбільш недоречні миті, проте більшість все ж вслухається в наші слова, поетичні чи то прозові. Говоримо про сучасне України, про нинішню війну і про минулу, про людяність, про прощення, про любов. Зворушливо звучать слова Віктора Гребенюка: «Повірте, на війні по обидва боки є і нелюди, і люди. І настане час, коли ця війна скінчиться, а нам треба буде знайти в собі сил прийняти тих, хто з протилежного боку барикад, зрозуміти їх, простити їм».

Чи знайшли ці слова своє місце в дитячих серцях, покаже час. Ми ж зробили те найменше, що могли, — посіяли зерно любові, яке Бог вклав у наші душі. І з молитвою сподіваємося, що воно-таки принесе свій плід.

Ольга Міцевська

 

top