search
top

Презентація донецької збірки у школах

20 лютого 2017 р. у День пам’яті Небесної сотні відбулося представлення збірки «Донбас-Волинь: в обіймах молитви» у ЗОШ №17 м. Луцька. Учні восьмих та дев’ятих класів мали змогу прослухати вірші у виконанні членів Волинського осередку СХПУ Юрія Вавринюка, Ольги Міцевської та Дмитра Довбуша. Прочитані вірші та новела Віктора Гребенюка «Вистрелити й не попасти» змальовували перед очима уважних слухачів темні та світлі сторінки Майдану та донбаської війни, які болем відлунюють у серці кожного українця.

10 березня подібний захід відбувся в Будинку культури села Липини Луцького району. Там учні 6-11 класів місцевої школи стали не просто слухачами, а безпосередніми учасниками літературних читань, присвячених дню пам’яті Т.Г. Шевченка. Вони стали чудовим обрамленням для своєрідної концертної програми «Борітеся — поборете», сценаристом якої була вчитель української мови та літератури Липинської школи М.Є. Романюк. Школярі читати вірші Кобзаря та інших письменників. Звучали також твори, написані самими учнями. Особливо глибоко та змістовно в канву свята вплелися вислови відомих людей з усього світу про вагомий вплив українського Тараса на літературу свого та інших народів.

Вірші переважно зі збірки «Донбас-Волинь: в обіймах молитви» сучасних волинських письменників Володимира Сада, Дмитра Довбуша та Ольги Міцевської, які стали учасниками цього заходу, плавно перенесли слухачів у реалії сучасності, де все ще актуальними залишаються Шевченкові слова: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає». Слова про любов до рідного народу, переплетені зі щирою вірою в Бога, торкалися сердець юних читачів і віримо, що обов’язково проростуть у них.

 

top