search
top

Участь Волинського осередку СХПУ у шевченківських вшануваннях

22.05.2017. Голова Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк узяв участь у вшануванні пам’яті великого Кобзаря, яке відбулося біля пам’ятника українському поетові в Луцьку.

Щороку українська громадськість 22 травня проводить урочистості з нагоди перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі у Каневі. Цьогоріч відзначається 156 річниця цієї події.

Учасниками дійства стали представники влади, чиновники, громадські активісти. Схилити голову перед постаментом Кобзаря прийшли школярі, студенти та члени ветеранських організацій. Під час дійства представники духовенства відслужили панахиду.

Народно-аматорський хоровий колектив «Пісенне перевесло» Боратинської сільської ради виконав композиції на слова Тараса Шевченка. Присутні поклали квіти до пам’ятника Кобзарю.

Від творчої інтелігенції слово мали Голова Волинської організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк та Юрій Вавринюк.

Ольга Ляснюк поділилася враженнями від поїздки на схід, на Луганщину, де цьогоріч проходило міжнародне літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій».

Юрій Вавринюк, проводячи паралелі між сучасністю та часом, коли жив та діяв великий український поет, сказав: «Якби Шевченко був нашим сучасником, він обов’язково жив би нашими проблемами та болями і писав би про це». Після цього прочитав свій вірш «Квіти на Майдані».


 

top