search
top

Про нас – у наукових журналах

З’явилися перші наукові публікації, в який окремим об’єктом дослідження є наша Спілка й діяльність Волинського осередку. Це статті кандидата філологічних наук, доцента кафедри філософії та політології Хмельницького національного університету, члена СХПУ Марії Дем’янюк.

У науковому журналі «Politicus» (вип. 4 за 2016 р.) вміщено її статтю «Спілка християнських письменників України як функціональна модель синергії гуманізму, етики та естетики». Вчена, між іншим, пишучи про альманах «Осоння» нашого осередку, наголошує, що ця синергія «притаманна як збірці загалом, так і кожному літературному твору, розміщеному в ній. І стосується це не лише поетичних творів, а й прозових і, зокрема, літературної критики».
У статті «Благодійна діяльність всеукраїнської громадської організації “Спілка християнських письменників України” як спосіб долучення до формування національної ідеї на біблійних основах» (електронний журнал «S.P.A.C.E», № 2 за 2017 р.) авторка відзначає в цьому плані виступи членів нашого осередку перед людьми з особливими потребами.

В обох матеріалах акцентовано увагу на книгу Олега Бермана «Діалоги з Христом».

 

top