search
top

Архів новин

Новини 2019

 

 

Виступ спілчанина на Громадському інтерактивному телебаченні

28 грудня 2019 р. літератор Віктор Гребенюк і завідувач редакційно-видавничого відділу «Ключі» Волинської єпархії ПЦУ Дмитро Головенко взяли участь у півторагодинному прямому ефірі на Громадському інтерактивному телебаченні.


 

Вийшла аудіокнига Наталії Добжанської-Найт

26.12.2019. Звукова книжка «Світ, у якому я живу» – роман Гелен Келлер у перекладі члена СХПУ Наталії Добжанської-Найт – вийшла у київському видавництві «Даринка».


 

Навчальна пара з письменниками

12.12.2019. Мабуть, була вдалою попередня зустріч з учителями, що викладають зарубіжну літературу й перебувають на курсах у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти, бо вже 12 грудня членів осередку СХПУ запросили на наступний заїзд.


 

Виступ перед пацієнтами реабілітаційного комплексу «Агапе»

21 листопада 2019 року спілчанин Дмитро Довбуш уже вдруге виступив перед пацієнтами реабілітаційного комплексу «Агапе» (с. Боратин Волинської області).


 

Вчителі зарубіжки зустрілися із членами СХПУ

20.11.2019. Педагоги, що викладають зарубіжну літературу й перебували на курсах у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти, провели пару із членами обласного осередку Спілки християнських письменників України..


 

Зустріч зі старшокласниками з нагоди Дня писемності

6.11.2019. Дев’ятого листопада з 1997 року в нашій країні відзначають державне свято – День української писемності та мови. Саме з цієї нагоди у Луцькій центральній бібліотеці для дорослих відбулася зустріч членів Волинського осередку СХПУ із старшокласниками.


 

Творча зустріч у луцькій гімназії №21

4 листопада 2019 року спілчанин Дмитро Довбуш взяв участь у зустрічі з п’ятикласниками 21 гімназії м. Луцька. Урок пройшов у вільному спілкуванні, учні ставили питання щодо творчості та ділилися власними ідеями та переживаннями.


 

Олег Берман: три книги водночас

30.10.2019. У вересні 2019 року вийшла друком книга О. К. Бермана «Материк Водолія». Точніше сказати, під однією обкладинкою міститься три книги: «Аборигени», «Мігранти», «Покликані».


 

Презентація альманаху «Осоння-2019»

20 жовтня 2019 р. у Луцьку відбулася презентація чергового, уже третього, альманаху Волинського осередку СХПУ «Осоння-2019». Цей святковий захід традиційно відбувся в бібліотеці №10 і зібрав друзів по перу та шанувальників слова.


 

Письменники прийшли до самотніх стареньких

9 жовтня 2019 р. члени нашого осередку провели літературні читання в Луцькому геріатричному пансіонаті. Ольга Міцевська, Володимир Сад читали поезії про тепло людських взаємин, про шану до старших, про важливість материнської молитви. Віктор Гребенюк новелою «Відремонтувати світ» доносив думку про те, що кожен із нас може хоч на крихту покращити світ, у якому живемо


 

Церемонія нагородження переможця Літературного конкурсу ім. Джона Буньяна

5 жовтня 2019 року в Києві відбулася церемонія нагородження переможця Літературного конкурсу ім. Джона Буньяна 2019 року та Літературна школа, у якій взяли участь члени Волинського осередку ХПУ Юрій Вавринюк, Дмитро Довбуш та Ольга Міцевська: Юрій Вавринюк як член журі, Ольга Міцевська — як літературний редактор збірки «Крізь сумніви».


 

Участь Спілки на Дні Незалежності

24.08.2019. Члени Волинського осередку СХПУ взяли участь у заході «Літературний подіум». Його організували департамент культури Луцької міської ради і ГО Мистецьке об’єднання «Стендаль». Ведучою була Ганна Луцюк, член НСПУ, директор книгарні «Є», біля якої і відбулися ці літературні читання.


 

Побачив світ черговий альманах Волинського осередку СХПУ

11.09.2019. На початку вересня побачив світ новий, уже третій, альманах Волинського осередку СХПУ «Осоння». У цьому виданні опубліковані твори всіх учасників осередку.


 

Книга Віктора Гребенюка шрифтом Брайля

8 вересня 2019 р. в обласному центрі у рамках дня міста відбулося представлення книжки Віктора Гребенюка «Європа. Луцьк. 1429-й», випущеної шрифтом Брайля.
Автор написав цю драматичну поему (єдиний поки що літературно-художній твір про з’їзд європейських монархів у Лучеську) ще п’ять років тому.


 

На заходах пам’яті Куліша

7 серпня 2019 р. виповнилося 200 років з дня народження Панька Куліша – видатного вітчизняного письменника, вченого, громадського діяча, першого перекладача Слова Божого на українську мову. Літератори-християни були учасниками ювілейних заходів.


 

Одноактівка Віктора Гребенюка зазвучала грузинською

29 липня 2019 р. На сайті Georoyal.ge розміщено переклад на грузинську мову одноактної п’єси Брата Віктора (Віктора Гребенюка) «Сто тисяч». Це глава з його книги «Діяння небожителів», що вийшла 2011 року й удостоєна Міжнародної премії ім. П. Куліша в 2015-му.


 

Виступи в літньому дитячо-юнацькому таборі

23 червня 2019 р. Наталія Добжанська-Найт, Дмитро Довбуш і Віктор Гребенюк провели літературні читання у дитячо-юнацькому таборі Волинської єпархії Православної церкви України в с. Куликовичі Маневицького району.


 

На заходах пам’яті Олени Пчілки

Волинський осередок СХПУ взяв участь у вшануванні Ольги Косач із нагоди її 170-річчя з дня народження. 18 червня 2019 р. Віктор Гребенюк був учасником волинезнавчих історико-педагогічних читань «Освіта та виховання в родині Косачів: талановита матір талановитих дітей» у Ковельській міській гімназії ім. Олени Пчілки.


 

Спілчани провели семінари про поетичну творчість для чернівецької молоді

31 травня 2019 року Юрій Вавринюк Ольга Міцевська та Дмитро Довбуш на запрошення молодіжного служіння SpiritTime відвідали Чернівці. У місті проходив захід «Бог дав мені талант», у якому взяли участь поети-початківці та усі бажаючі.


 

Фрагменти книги Віктора Гребенюка – з підмостків арт-фестивалю

26 травня 2019 р. на Театральній площі обласного центру відбувся фестиваль-конкурс народного танцю та духової музики в рамках мистецького свята «Луцьк – центр Європи». Його було присвячено 590-літтю луцького з’їзду монархів.


 

На презентації збірника «Бути людиною»

22 травня 2019 р. Віктор Гребенюк виступив у луцькій бібліотеці-філії № 5 на представленні книги «Бути людиною».


 

Дітям – про трагічні сторінки історії

17 травня 2019 р. Юрій Вавринюк, Дмитро Довбуш і Віктор Гребенюк побували в загальноосвітній школі села Баїв Луцького району. Адміністрація навчального закладу запросила християнських письменників до учнів середніх і старших класів із нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій, що відзначається в країні 19 травня.


 

Літчитання на днях науки

16 травня 2019 р. Віктор Гребенюк взяв участь у днях науки Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти. Причому тема його виступу – «Луцький з’їзд монархів: історичні джерела та художня інтерпретація» – стала загальною темою волинезнавчих історико-педагогічних читань у рамках цих днів.


 

Юрій Вавринюк узяв участь у творчому вечорі, організованому журналом «Ноєв ковчег»

14.05.2019. «Життя — це в вічність крок, омріяну віками», — цей вислів, узятий з відомого християнського вірша, став гаслом творчого вечора, який проходив у конференц-залі Волинського Об’єднання. На зустрічі були присутні гості зі Львова, Києва та Сполучених Штатів Америки.


 

Про Спілку – вчителям історії

17 квітня 2019 р. Віктор Гребенюк виступив на міському семінарі вчителів історії. Захід провели управління освіти Луцької міськради, міський методичний кабінет, ЗОШ № 23 у Волинській православній богословській академії. Він був присвячений проблемам викладання дискусійних питань з історії Церкви.


 

На дні народження дружньої спілки

7 квітня 2019 р. Віктор Гребенюк як представник Волинського осередку СХПУ побував на заході, приуроченому до триріччя літературної студії «Без меж», на запрошення її керівника Валерія Гнатюка.


 

Спілчани взяли участь у презентації колективного збірника поезії

10 березня 2019 року в приміщенні церкви ЄХБ "Дім Євангелія" (Кірха, м. Луцьк) відбулася презентація поетичної книги "Досягаючи неба", в яку ввійшли твори Юрія Вавринюка, Ольги Міцевської, Дмитра Довбуша, Лідії Вудвуд, Любові Омельчук, Володимира Сада та Василя Мартинюка.


 

Вшановуючи Тараса

9.03.2019. Вже не вперше Волинський осередок СХПУ став спонсором шевченківського заходу в Луцьку. Організатор мистецького дійства «Нас гуртують думи Кобзаря» Навчально-методичний центр культури Волині знову попросив Спілку подбати про подарунки декламаторам творів Тараса Григоровича.


 

Виступи спілчан на «Радіо Лютер»

28.02.2019. Члени Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк та Дмитро Довбуш взяли участь у записі радіопрограм у студії «Радіо Лютер» (м. Рівне). Розмова йшла про роль та значення мистецтва у житті суспільства, в християнстві та богослужбовій практиці.


 

Твори спілчан у колективних збірниках

27.02.2019. Недавно вийшли друком два літературно-художні збірники, де опубліковано твори членів Волинського осередку СХПУ.
В нововолинському видавництві «Формат» наприкінці 2018 року побачила світ поетична книга «Досягаючи Неба». А в київському видавництві «Легенда» напочатку цього року з’явився збірник «Mensch sein. Бути людиною. Быть человеком: Друга світова війна в сучасній документальній прозі».


 

Твір Віктора Гребенюка згаданий у науковій статті

4.02.2019. У випуску XIV за 2018 рік науково-інформаційного збірника «Старий Луцьк», який видає Луцький державний історико-культурний заповідник, уміщено статтю відомих учених-волинезнавців Г. Бондаренка, Г. Гулька й О. Дем’янюка «З’їзд монархів у Луцьку: мистецьке відображення». У ній ідеться про художні твори, в яких змальовано цю найбільшу подію в історії нашого міста. .


 

Виступ спілчан перед учнями у Гірці Полонці

31 січня 2019 року Дмитро Довбуш, Василь Мартинюк і Віктор Гребенюк виступили перед учнями 5, 9–11 класів загальноосвітньої школи села Гірка Полонка Луцького району.


 

Зустріч Василя Мартинюка з учнями Княгининівського НВК

30 січня 2019 року відбулася поетична мандрівка вихованців вихованцями групи продовженого дня Княгининівського НВК «Дорогою добра». Склянчук Н. О. організувала зустріч дітей із талановитими жителями нашого краю. А саме гостем був поет Василь Кирилович Мартинюк.

.


 

Олег Берман – на хвилях ГІТу

3 січня 2019 р. член Волинського осередку СХПУ Олег Костянтинович Берман взяв участь у прямому ефірі Громадського інтерактивного телебачення (ГІТ). Ведучий Мирон Козак і запрошена в студію психолог Олена Давидюк спілкувалися з письменником на тему «Психологія творчості».


 

Виступ у провідній книгозбірні

17 січня 2019 р. у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки проведено історичну годину «З’їзд європейських монархів – древня слава Волині». Її приурочено до 590-ліття цієї найвизначнішої події в історії Луцька. Оскільки член нашого осередку В. Гребенюк – автор першого і єдиного літературно-художнього твору на цю тему, його запросили виступити на цьому заході.



Архів новин

 

top