search
top

Навчальна пара з письменниками

12.12.2019. Мабуть, була вдалою попередня зустріч з учителями, що викладають зарубіжну літературу й перебувають на курсах у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти, бо вже 12 грудня членів осередку СХПУ запросили на наступний заїзд.

У другій зустрічі кандидат філологічних наук Наталія Добжанська-Найт розповідала про свої переклади творів американської сліпоглухої письменниці Гелен Келлер, надруковані в спілчанському альманасі «Осоння», журналі «Всесвіт» та видані звуковою книгою. Вона зачитала уривки з роману цієї авторки «Світ, у якому я живу».

Твори «мережевого поета» Дмитра Довбуша прозвучали в авторському виконанні та з уст п’ятикласниці Катерини Астахової (луцька гімназія № 21 ім. Михайла Кравчука). Із віршем Д. Довбуша «На підлозі» вона здобула друге місце в цьогорічному міському конкурсі читців «Літературне гроно». Юна поетеса прочитала і власний твір «Фотографії».

Свої поезії декламував Володимир Сад, а Віктор Гребенюк, знов-таки, розповідав про переказ «Божественної комедії» та про свою епічну містерію «Діяння небожителів».

У слухачів було чимало запитань до літераторів, просили читати ще. Вчителі дивувалися: в той час як у їхніх селах тривають релігійні протистояння (між православними різних юрисдикцій, між православними та протестантами), в області працює міжконфесійне літературне об’єднання.
Наприкінці зустрічі відбулась автограф-сесія.

 

top