search
top

Церемонія нагородження переможця Літературного конкурсу ім. Джона Буньяна


5 жовтня 2019 року в Києві відбулася церемонія нагородження переможця Літературного конкурсу ім. Джона Буньяна 2019 року та Літературна школа, у якій взяли участь члени Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк, Дмитро Довбуш та Ольга Міцевська: Юрій Вавринюк — як член журі, Ольга Міцевська — як літературний редактор збірки «Крізь сумніви».

Оповідання Володимира Чалчинського «Крізь сумніви» було визнано найкращим серед усіх надісланих на конкурс творів. Оскільки Літературний конкурс ім. Джона Буньяна — спільна ініціатива Департаменту освіти Української Церкви ХВЄ та служіння «5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ», то вітали переможця очільник Департаменту освіти Віктор Вознюк і голова журі конкурсу Богдан Галюк, вручивши йому премію як подяку за вклад у розвиток християнської літератури та пам’ятний подарунок.

Після презентації збірки оповідань «Крізь сумніви», до якої ввійшли найкращі конкурсні роботи, на гостей заходу чекала Літературна школа. У ній голова Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк прочитав лекцію, у якій відверто говорив про моральну відповідальність письменника перед читачами та суспільством. У першій лекції блогерка Марічка Галюк розповідала, як не зіпсувати хорошу історію поганим текстом, а авторка бестселерів, фахівчиня з міжнародних книжкових прав Надійка Гербіш ділилася власним досвідом роботи з редактором та експертом.

Понад 50 учасників заходу отримали в подарунок примірник збірки «Крізь сумніви», інструкцію впливу на суспільство через текст, нові знайомства й хороший настрій.


 

top