search
top

Книга Віктора Гребенюка шрифтом Брайля

8 вересня 2019 р. в обласному центрі у рамках дня міста відбулося представлення книжки Віктора Гребенюка «Європа. Луцьк. 1429-й», випущеної шрифтом Брайля.

Автор написав цю драматичну поему (єдиний поки що літературно-художній твір про з’їзд європейських монархів у Лучеську) ще п’ять років тому. Тоді ж з ілюстраціями Елеонори Сабової-Дишко видання побачило світ у видавництві «Ініціал». У ньому йдеться про підготовку і хід цієї найбільшої події в історії Луцька, про «конфлікт ідей» Вітовта – государя Великого князівства литовського, у складі якого перебувала тоді Русь-Україна, та ігумена Жидичинського монастиря Лазаря.

Нині, до 590-ї річниці цього конгресу монархів, за почином ГО «Генерація успішної дії», за підтримки Луцької міської ради і ПрАТ «Волинська обласна друкарня» книжку виготовлено рельєфно-крапковим шрифтом у видавництві «Брайль-студіо».

Захід відбувся в Центрі туристичної інформації та послуг.

Зустріч розпочалася зі вступного слова очільниці Управління туризму та промоції міста Катерини Теліпської, яка представила присутнім автора книги Віктора Гребенюка та ініціатора видання голову ГО «Генерація успішної дії» Віталія Ткачука. Водночас, Катерина Теліпська підкреслила значущість реалізації видання шрифтом Брайля твору про визначну подію, яка відбулася у нашому місті 1429 року. Також, вона відзначила результати плідної співпраці Луцької міської ради з «Генерацією успішної дії».

Затим слово взяв ініціатор видання Віталій Ткачук, який розповів про вдалу реалізацію низки проектів, серед яких, насамперед, видрук книг, присвячених історії нашого міста.

До спілкування доєднався і незрячий лучанин, вчитель історії Василь Бубенщиков, якій доповнив розповідь про передумови та наслідки з’їзду монархів цікавими фактами.

Завершилася зустріч запитаннями гостей до Віктора Гребенюка та Віталія Ткачука. Останній, зокрема, поділився подальшими планами з видання літератури шрифтом Брайля та аудіокниг. Також інтерес викликали джерела, з яких черпалася інформація про з’їзд 1429 року.

Захід висвітлили численні ЗМІ.

 

top