search
top

Вчителі зарубіжки зустрілися із членами СХПУ

20.11.2019. Педагоги, що викладають зарубіжну літературу й перебували на курсах у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти, провели пару із членами обласного осередку Спілки християнських письменників України.

Василь Мартинюк, кандидат філологічних наук – теж колишній вчитель – і Дмитро Довбуш читали свої вірші й поеми: про віру, про рідні краї, про тепло сімейних взаємин.

Віктор Гребенюк розповів про СХПУ – міжконфесійне об’єднання літераторів. Волинський осередок єдиний із усіх чотирнадцяти видає свій альманах – «Осоння».

У цьогорічному випуску вміщено, з-поміж численних цікавих матеріалів різних жанрів, його переказ частини першої «Божественної комедії» Данте («Пекло»). Яка ж потреба, окрім перекладів, іще й у переказі? Річ у тім, що цей епохальний твір світової літератури, який мають знати всі освічені люди, вельми трудний для сприйняття, і перенесення його з програми 8 класу до 10-го мало що змінює. Тож прозовий переказ із невеличкими поетичними вставками може зарадити справі.

Підсумовуючи зустріч, завідувач відділу гуманітарних дисциплін Лілія Бондарук зазначила, що такі спілкування з письменниками важливі в професійному зростанні вчителів.

 

top