search
top

Архів новин

Новини 2016


 

І ще одна зустріч зі «зрілими читачами»
19 грудня 2016 р. у стінах Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки члени Волинського осередку СХПУ знову зустрілися з пенсіонерами, котрі, незважаючи на вік, бажають пізнавати щось нове, спілкуватися з науковцями та митцями. В останні місяці, як ми вже повідомляли, подібні вечори проведено зі слухачами двох таких закладів – у Луцьку та Рожищі.


 

Ще одна зустріч з учителями

6 грудня 2016 р. в бібліотеці Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося чергове спілкування наставників юних із членами Волинського осередку Спілки християнських письменників України.


 

Cонцем віри осяяні

Сайт Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки про літературну зустріч в університетській бібліотеці.


 

Презентація альманаху в бібліотеці СНУ

29 листопада 2016 року відбулася творча зустріч членів Волинського осередку СХПУ із студентами Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки в рамках презентації альманаху «Осоння».


 

Твір члена СХПУ прозвучав на заході “Арт-Майдан. Україна Єдина”

20 листопада 2016 р. в Палаці культури відбувся захід “Арт-Майдан. Україна Єдина”, приурочений третій річниці Революції гідності. Аматорський театр "Вперше", народний аматорський ансамбль бального танцю «Юність» і Самооборона Майдану зробили спробу перенести глядачів на Майдан трирічної давнини, а саме на кухню зі справжніми палатками, буржуйками і навіть бутербродами.


 

Презентація альманаху у бібліотеці №10

17 листопада 2016 року члени Волинського осередку СХПУ в черговий раз презентували альманах «Осоння». Цього разу зустріч з авторами альманаху відбулася у бібліотеці № 10 міста Луцька.


 

Зустріч у стінах Богословської академії

9 листопада 2016 р. з нагоди Дня української писемності і мови та дня пам’яті Нестора Літописця члени нашого осередку провели літературний вечір зі студентами Волинської православної богословської академії.


 

Літературні читання у рожищенській бібліотеці

8 листопада 2016 року відбулася зустріч членів Волинського осередку СХПУ зі студентами Рожищенського коледжу ветеринарної медицини та біотехнологій, а також учнями місцевої ЗОШ №3. Захід відбувся у Бібліотеці для дітей міста Рожища і був приурочений до Дня української писемності та мови.


 

Члени спілки зустрілися зі слухачами Університету третього віку

1 листопада 2016 року відбулася зустріч членів Волинського осередку СХПУ зі слухачами Університету третього віку при Волинському інституті економіки та менеджменту.


 

«Осоння» на СіД-ФМ

27.10.2016. На ультракоротких хвилях радіостанції «Сім’я і дім» у передачі «Благо», що готується радіостудією Волинської єпархії УПЦ Київського Патріархату, вийшла своєрідна презентація альманаху «Осоння».


 

«Осоння» у Рожищі

19 жовтня 2016 р. члени нашого осередку Юрій Вавринюк, Дмитро Довбуш, Василь Мартинюк, Віктор Гребенюк виступили в Рожищенському районному центрі зайнятості перед слухачами Університету третього віку, що діє при територіальному центрі надання соціальних послуг.


 

Альманах осередку – на Волинському радіо

15 жовтня 2016 р. на хвилях Волинського радіо і Радіо «Луцьк» у передачі «Видноколо» члени нашого осередку Наталія Добжанська і Віктор Гребенюк розповідали про Спілку християнських письменників, альманах «Осоння» та читали з нього свої твори. Наталія Іванівна ознайомила слухачів з уривком оповідки «Двері», а Віктор Іванович – із новелою «Вистрілити й не попасти».


 

Альманах "Осоння" презентували на Волинському телебаченні

25.09.2016. Члени Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк, Василь Мартинюк та Любов Омельчук презентували щойно виданий альманах "Осоння" у передачі "Натхнення" Волинського телебачення. Вони ознайомили глядачів з виданням та зачитали опубліковані там свої твори.


 

«Осонням» сяємо повсюди

19.09.2016. Відколи з’явився друком альманах «Осоння», члени нашого осередку представляли його перед різними аудиторіями, читали з нього свої твори, розповідали про Спілку християнських письменників.


 

РІСУ повідомило читачів про видання альманаху "Осоння"

8 серпня 2016 р. "На Волині православні і протестанти разом видали альманах" – так називається замітка, опублікована на сайті агенції.


 

Волинський осередок СХПУ видав альманах

14.08.2016. В кінці липня 2016 року вийшов з друку дебютний випуск альманаху «Осоння» Спілки християнських письменників України у Волинській області.


 

Українська поезія звучить в діаспорі

24.07.2016. Голова Волинського осередку, поет Юрій Вавринюк, перебуваючи у м. Суфолс, (Південна Дакота, США), ознайомив зі своєю творчістю українську діаспору. Зустріч відбулася у місцевій слов’янській церкві.


 

Із творчістю нашого спілчанина ознайомлюють школярів

2.07.2016. В останньому номері науково-методичного вісника «Педагогічний пошук» уміщено матеріал «Християнська надія у малій прозі Віктора Гребенюка». Це конспекти уроків для одинадцятикласників, які в курсі «Література рідного краю» провели вчителі української мови та літератури загальноосвітньої школи № 2 селища Ратне Волинської області О. М. Хозей і О. М. Корпач.


 

Члени волинського осередку – на конкурсі СХПУ

13–14 травня 2016 р., напередодні Міжнародного дня сім’ї, Спілка християнських письменників України провела у Львові черговий конкурс-фестиваль Якова Бузинного під гаслом «Збережемо сім’ю – захистимо християнське майбутнє». Участь у ньому брали автори, які пройшли обласний тур, із різних регіонів країни. Волинь представляли наші спілчани Юрій Вавринюк, Віктор Гребенюк, Ольга Міцевська та Володимир Сад, а також позаспілчанська авторка Валерія Лесюк.


 

Віктор Гребенюк взяв участь у передачах місцевих ЗМІ
з нагоди 145-річчя Лесі Українки

28.02.2016. З нагоди 145-річчя із дня народження Лесі Українки член нашого осередку Віктор Гребенюк був учасником двох передач місцевих ЗМІ: на державному телебаченні (у серії «Людина духовна») та радіостанції СіД-FM (серія «Благо»)



Архів новин

 

 

 

 

 

top