search
top

 

Члени волинського осередку – на конкурсі СХПУ

13–14 травня 2016 р., напередодні Міжнародного дня сім’ї, Спілка християнських письменників України провела у Львові черговий конкурс-фестиваль Якова Бузинного під гаслом «Збережемо сім’ю – захистимо християнське майбутнє».

Участь у ньому брали автори, які пройшли обласний тур, із різних регіонів країни. Волинь представляли наші спілчани Юрій Вавринюк, Віктор Гребенюк, Ольга Міцевська та Володимир Сад, а також позаспілчанська авторка Валерія Лесюк. За регламентом заходу, кожен мав представити до п’яти творів загальним звучанням не більше п’яти хвилин поезії та п’ятнадцяти хвилин прози відповідної тематики.

У номінації «Поезія для дорослих» переможцем визначено Ольгу Міцевську, лауреатом став Юрій Вавринюк; у номінації «Мала проза» переміг Віктор Гребенюк, який представив новели з нової збірки «Ефект Вертера», що готується до видання. У номінації «Дитяча поезія» волиняни участі не брали (торік у ній перемогла О. Міцевська). Володимир Сад одержав грамоту.

Також відбулося неформальне спілкування щодо шляхів розвитку християнської літератури в нашій країні, місця віруючого письменника всучасному суспільстві.

 

top