search
top

Волинський осередок СХПУ видав альманах

14.08.2016. В кінці липня 2016 року вийшов з друку дебютний випуск альманаху «Осоння» Спілки християнських письменників України у Волинській області.

Ідея заснувати власний альманах виникла на одному з робочих засідань волинських спілчан ще у 2015 році. І за рік — втілилася в життя завдяки ентузіазму учасників ВСХПУ. Уся праця по підготовці до друку (верстка, дизайн, художнє оформлення, редакція тощо) була виконана на волонтерських засадах. Незабаром знайшлися спонсорські кошти для друку. Меценатами стали Віктор Гребенюк (Українська Православна Церква Київського Патріархату), християнська місія «Голос надії» (Церква християн віри євангельської України) та сім’я Віталія та Ольги Міцевських (ЦХВЄУ).

Альманах представляє поетичні, прозові твори, а також драматургію та критику. Крім того читачі мають можливість ознайомитись із хронікою діяльності волинського осередку Спілки.
Рідковживане нині слово «Осоння», обране за назву збірника, означає «місце, осяяне сонцем». Тож альманах розпочинається вступом «Слово, осяяне вірою» голови осередку Юрія Вавринюка. Твори, вміщені в альманасі, розраховані на широке коло читачів, вони зацікавлять кожного, хто усвідомлює цінність життя, людяності і віри.

Альманах вийшов у луцькому видавництві «Вежа-друк». Після низки презентацій буде оприлюднено і його електронну версію. Наклад друкованого продукту — 800 примірників.

 

top