search
top

Архів новин

Новини 2914

 

СХПУ матиме Будинок письменника у Прикарпатті

15-17 грудня 2014 р.голови осередків Спілки християнських письменників України зібралися, щоб відзвітувати про роботу організації на місцях та обговорити плани на майбутнє. З'їзд пройшов у смт. Східниця Львівської області, у гостинному домі радника голови СХПУ, поета Якова Бузинного.


 

Члени СХПУ взяли участь у телепрограмі "Крок назустріч"

18 листопада 2014 р. Члени Волинського осередку взяли участь в одній із передач телестудії "Крок назустріч". Передача, яка вийшла 15 листопада, була присвячена Дню української мови та писемності. Члени спілки розповіли про діяльність СХПУ, про значення писемності у розвитку української духовності, читали свої твори.


 

Члени Спілки взяли участь у записі радіопередачі "Благо"

9 листопада 2014 в ефірі луцького радіо вийшла радіопередача "Благо" Волинської єпархії УПЦ КП за участю членів СХПУ Юрія Вавринюка, Віктора Гребенюка та Василя Мартинюка. Передача була присвячені Дню української мови та писемності та пам`яті літописця Нестора.


 

Члени Спілки зустрілися із вчителями української мови та літератури

7 листопада 2014 члени СХПУ провели творчу зустріч із вчителями української мови та літератури,яка відбулася у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти. Зустріч зі слухачами курсів вони приурочили до Дня української мови й писемності, що відзначається 9 листопада, у день спомину Нестора Літописця.


 

Зустріч членів СХПУ зі студентами Волинської православної богословської академії

29 жовтня 2014 року відбулася зустріч членів волинського осередку Спілки християнських письменників України із студентами Волинської православної богословської академії. Впродовж зустрічі члени спілки читали власні поетичні та прозові твори, ділилися роздумами та деякими моментами з автобіографії.


 

СХПУ взяла участь у книжковій виставці-ярмарку

23-24 серпня у Луцьку на Театральному майдані відбулася книжкова виставка-ярмарок, присвячена Дню незалежності України. Під час виставки ВОГО «Фундація розвитку громад» ініціювала благодійну акцію «Книжка ціною за життя», де вилучені кошти від продажу книжок будуть використані на потреби волинських військових, які зараз несуть на службу на Сході.


 

Члену Спілки ХПУ присуджено літературну премію

24 серпня 2014 р. Комітет з присудження обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва визначив лауреатів 2014 року. Літературну премію імені Агатангела Кримського здобув Віктор Гребенюк.


 

Волинський осередок СХПУ, хроніка, червень-серпень 2014


 

Волинський осередок СХПУ, хроніка, травень 2014


 

У Луцьку відбулася презентація нової книги Віктора Гребенюка

10 травня 2014 року в приміщенні Луцького комунального підприємства «Центр туристичної інформації та послуг» відбулася презентація поеми Віктора Гребенюка «Європа. Луцьк. 1429-й», яка вийшла однойменною книжкою.


 

Спілка християнських письменників України взяла участь у відзначенні Всесвітнього дня поезії
25 березня 2014 року в м. Луцьку відбулася зустріч Волинського осередку Спілки християнських письменників України зі студентами Луцького педагогічного коледжу. Зустріч було проведено в читальному залі Бібліотеки-філії № 6 для дорослих з нагоди Всесвітнього дня поезії, яке встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО і відзначається 21 березня.


 

Спілка християнських письменників України взяла участь у літературній зустрічі «Доторкнутися до вічного»
19.02.2014. У Луцьку відбулись літературно-мистецькі візії української християнської поезії та прози «Доторкнутись до вічного» за участю членів Волинського осередку СХПУ. Цей захід був приурочений Міжнародному дню рідної мови і пройшов у Луцькій бібліотеці-філії №10.


 

Архів новин

 

 

 

 

 

top