search
top

Назад

СХПУ матиме Будинок письменника у Прикарпатті

15-17 грудня 2014 р.голови осередків Спілки християнських письменників України зібралися, щоб відзвітувати про роботу організації на місцях та обговорити плани на майбутнє. З'їзд пройшов у смт. Східниця Львівської області, у гостинному домі радника голови СХПУ, поета Якова Бузинного.

На засідання з'їхалися делегати з різних куточків України. Серед них: голова Волинського осередку - поет, головний редактор журналу «Благовісник» Юрій Вавринюк, Житомирського осередку – єпископ СВЦ ХВЄ Петро Залізний, в. о. голови Київського осередку Надія Кривич, радник Голови СХПУ, уповноважений представник СХПУ у США, поет Яків Бузинний, секретар СХПУ Олександр Бєлєнький, представник Чернігівського осередку – Євген Максимець та представники оргкомітету СХПУ.

З'їзд відзначився історичною для СХПУ подією – у Спілки з'явився Будинок письменника. Він був люб'язно наданий Яковом Васильовичем Бузинним та його дружиною у відповідь на пропозицію Голови СХПУ. Цей будинок знаходиться у живописній місцевості Прикарпаття смт. Східниці, де християнські літератори матимуть змогу проводити творчі зустрічі, ділитися досвідом і обговорювати плани на майбутнє.

На засіданні було прийнято рішення присвоїти щорічному фестивалю поезії назву «Фестиваль поезії Якова Бузинного». Така ініціатива Голови СХПУ Костянтина Шаповалова була підтримана одноголосно, зважаючи на численні заслуги Якова Васильовича на письменницькій ниві. Він є автором 8 томів віршів, ілюстрованих власними гравюрами. Його поезія відома в Україні та далеко за її межами. На його тексти написано більше ніж 500 пісень, які вже стали християнською класикою. Разом з дружиною Яків Васильович вже багато років займаються благодійністю, оздоровлюючи у Східниці дітей-сиріт.

Серед інших питань порядку денного – подальший розвиток СХПУ, робота над об'єднанням християнської інтелігенції та впливом на суспільство, розповсюдження істинних духовних цінностей через різні напрямки служіння серед яких: міжнародний християнський кінофестиваль «Світло», круглі столи на громадсько-політичні теми із залученням відомих в Україні громадських, наукових, культурних діячів, заснування нового громадського телебачення «Єдність TV».

Офіційну частину доповнювали творчі вечори, які проходили у камінній залі в атмосфері тепла і затишку, що спонукало присутніх читати вірші, ділитися досвідом служіння та свідченнями милості Божої.

 
Голова СХПУ Костянтин Шаповалов

Назад

 

 

top