search
top

Назад

Спілка християнських письменників України
взяла участь у літературній зустрічі «Доторкнутися до вічного»

У Луцьку відбулись літературно-мистецькі візії української християнської поезії та прози «Доторкнутись до вічного» за участю членів Волинського осередку СХПУ. Цей захід був приурочений Міжнародному дню рідної мови і пройшов у Луцькій бібліотеці-філії №10.

Розпочав захід завідувач видавництва «Ключі» Дмитро Головенко, який розповів присутнім про намір християнських письменників принести в культурне середовище країни духовність, етику та мораль. Для досягнення цієї мети прозаїки, поети, публіцисти, ті, хто пише і хто видає християнські твори, об'єдналися у Спілку християнських письменників України. Серед членів цієї Спілки і учасники заходу:

— Віктор Гребенюк — автор численних публікацій і літературний редактор газети «Волинські єпархіальні відомості», видавничого відділу «Ключі», коментатор богослужінь у прямому ефірі. Видав два художні твори «Діяння небожителів» й «Акафіст Пресвятій Богородиці перед Її образом "Нерушима Стінаˮ» та збірку новел «Тетрамерон»;
— Юрій Вавринюк — головний редактор журналу « Благовісник», автор двох поетичних збірок «Чекання», «Дзвони вічності», голова Волинського осередку СХПУ;
— Ольга Міцевська — педагог за фахом, працює в редакції журналу «Благовісник», друкувалась у численних виданнях та колективних збірках;
— Василь Мартинюк — закінчив філологічний факультет ВДН ім. Лесі Українки та аспірантуру при цьому закладі, друкував свої вірші на сторінках християнських журналів і газет, видав книгу «Оновлення серця».

Учасники зустрічі розповіли про діяльність Спілки, читали свої твори.

На зустріч з літераторами прийшли студенти філологічного факультету Волинського інституту економіки та менеджменту, студенти Педагогічного коледжу та активні читачі бібліотеки.

Окрасою творчої зустрічі стало декламування авторських творів у виконанні заслуженого артиста України Василя Гриба та студентів Волинського державного училища культури і мистецтв ім. Ігоря Стравінського.

Висловила свою думку про почуте читачка бібліотеки, драматург Наталія Максимчук. Вона зазначила, що «поезія дає змогу доторкнутися до таїни небес, особливо, якщо увись тебе підносять крила натхнення від Господа».

Завідувач бібліотеки нагадала присутнім, що в книгозбірні діє клуб літературних презентацій «Вперше», де письменники презентують власні твори, а читачі відкривають для себе нові імена.


Збільшити


Збільшити


Збільшити


Збільшити


Збільшити


Збільшити

 

top