search
top

До журі Літконкурсу ім. Джона Буньяна приєдналося двоє спілчан

5 жовтня 2020 року відбувся прямий ефір, під час якого члени журі Літконкурсу ім. Джона Буньяна вручили почесні призи переможцям, а також оголосили список авторів, роботи яких ввійшли до збірки кращих творів 2020 року, яка готується до друку.

У номінації «Оповідання» переміг член двох Національних спілок України: дизайнерів і краєзнавців Тарас Данилюк (Бердичів) із твором «Новий світанок». У номінації «Вірш» був кращим член трьох Національних спілок України: письменників, кінематографістів і журналістів Анатолій Марущак (Херсон) із поезіями нового циклу про вічні цінності. Номінацію «Допис» взяла студентка Української баптистської теологічної семінарії Катерина Колеснік (Львів) із блогерськими текстами про стосунки з Богом у буденності.

«Літконкурс ім. Джона Буньяна» був заснований у 2016 році Департаментом освіти Української Церкви ХВЄ спільно зі служінням «5 хлібів та 2 риби». У перший склад журі поряд із головою Богданом Галюком (учитель, письменник) та Надійкою Гербіш (письменниця, фахівчиня з міжнародних книжкових прав) ввійшов і голова Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк. А спілчанка Ольга Міцевська стала літературним редактором збірок творів-переможців.

Досі конкурс мав тільки одну номінацію — «Оповідання». Але цьогоріч до його програми додалися ще дві номінації, тож виникла потреба і в розширенні колективу журі. Таким чином, номінацію «Допис» судили Марічка Галюк (письменниця, блогерка) та Віктор Вознюк (служитель та громадський діяч), а номінацію «Вірш» — спілчани Лідія Вудвуд та Дмитро Довбуш.
2020 рік став особливо багатим на учасників. Журі обирало переможців із 204 авторів — 108 поетів, 87 прозаїків та 9 блогерів.


 

top