search
top

Віктор Гребенюк — у журі конкурс есе «Вишиванка у спадок»

6.10.2021. Управління культури, з питань релігій і національностей ОДА, Волинський обласний науково-методичний центр культури провели дистанційний конкурс есе «Вишиванка у спадок». Захід приурочили до 30-ліття Незележності України.

Спілчанина Віктора Гребенюка було запрошено у члени журі. З 25 травня по 20 серпня дописувачі-волиняни надіслали 75 нарисів про цей символ нашої національної тотожності – рушники, скатертини, сорочки. Ті, хто їх оцінював, не знали про авторів нічого, бо матеріали надходили анонімно. Але з характеру письма можна сказати, що то не тільки працівники культосвітніх закладів, а й учні, студенти, пенсіонери, жінки і чоловіки.

Хисту одних вистачало поки що тільки на «шкільний твір», інші ж подали цілком професійні нариси (вони, можливо, вийшли з-під пера місцевих журналістів). Хтось розповідав про бабусину вишивку зі споду скрині, а хтось у поетичному польоті піднімався до філософських узагальнень. Віктор Іванович, однак, нікому не наважився поставити менше семи балів із десяти.

Загалом конкурс нарисовців можна вважати вдалим. Чекаємо виходу збірника із кращими творами «Вишиванки у спадок».

 

top