search
top

Беремо участь у джентльменському клубі

8.07.2018. Останніми місяцями в центрі Луцька за почином ченця Димитрія (Франкова), насельника Чеснохресного монастиря УПЦ КП, проходять засідання відкритого клубу з богословським тлом.

Люди різного віку й підготовки збираються у свого роду «джентльменський клуб», або в приміщенні, або просто неба. Щонеділі ввечері вони за чашкою чаю слухають то легеньку лекцію теолога, то відверті міркування капеланів тощо. Звучить багато музики: коли нема посту – церковна, бардівська, джаз-рок і класична (серед виконавців – миряни, священик, диякон); у піст джаз-рок, звичайно ж, не звучить.

Удосконалюючи діяльність клубу, брат Димитрій став запрошувати на виступи й членів Спілки християнських письменників. Третього та десятого червня розповідав про СХПУ та читав свої новели Віктор Гребенюк, сімнадцятого – про власну перекладацьку роботу говорила прозаїк Наталія Добжанська-Найт. Ішлося передусім про есе «Оптимізм» сліпоглухої американської письменниці Гелен Келлер, уривок із якого вміщено в останньому спілчанському альманасі «Осоння». Кожен, кого це зацікавило, міг його тут і придбати.

28 червня читав свою лірику і розповідав про творчий процес Дмитро Довбуш. Того дня більшість слухачів становили пластуни.

А 8 липня декламувала дещо зі свого поетичного доробку Ольга Міцевська.

 

top