search
top

Ще дві літературні перемоги нашого спілчанина

11.04.2018. Віктор Гребенюк здобув перше місце в Міжнародному конкурсі документального оповідання «Бути людиною», проведеному Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє».

Умовою цього мистецького змагання було художнє відтворення задокументованого випадку доброти, гуманності за часів панування нацизму. Новелу «Кухлик води живої» Віктор Іванович написав на основі епізоду з книги спогадів простого волинського селянина Мусія Мельничука «Моя довга страждальна дорога», що вийшла друком у єпархіальному видавничому відділі «Ключі» УПЦ КП і редактором-упорядником якої він був.

В. Гребенюк взяв участь у номінації професійних літераторів, де змагалися 75 авторів. Спершу твори оцінювали національні журі (в Україні та Росії), а потім – журі міжнародне.

Церемонію нагородження проведено 11 квітня, в День пам’яті жертв нацистських концтаборів, у київському Будинку письменників. Публіку привітав, зокрема, керівник відділу культури посольства Німеччини Себастьян Ґроміґ та голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський. Нагороди вручав директор Будинку письменників Олександр Гордон. Ті, що здобули перші місця в кожній із двох номінацій, читали свої твори.

Тим часом стало відомо, що Віктор Гребенюк – серед переможців ще й у конкурсі літературного фестивалю «Антракт», який проходив у Херсоні: в номінаціях «Коротка проза» та «Сценарій короткометражного фільму».


 

top