search
top

Назад

Член Спілки Віктор Гребенюк взяв участь у творчих заходах Волині

10.01.2015. Окрім спільних заходів, члени осередку працюють як члени Спілки й одноосібно. Зокрема, член Спілки Віктор Гребенюк взяв участь у деяких творчих заходах.

9 грудня 2014 р. Віктор Гребенюк у трапезному залі луцького монастиря Василія Великого УПЦ КП зустрівся з учителями історії, котрі проходять в обласному центрі курси підвищення кваліфікації. Він розповідав про деякі особливості сучасних духовних гімнів у християн.

9 січня 2015 р. В. Гребенюк взяв участь у передачі серії «Що каже священик» на Волинському державному телебаченні. Його було запрошено як гостя-мирянина. Тема випуску – «Церква і мистецтво». Ішлося, зокрема, про те, якими критеріями повинен керуватися митець, у т. ч. письменник, що творить на духовну тематику.

Оприлюднено результати засідання журі конкурсу на Міжнародну літературно-мистецьку премію ім. Пантелеймона Куліша 2015 року. Її присуджено Вікторові Гребенюку за поетичний епос «Діяння небожителів» (вийшов у 2011-му під псевдонімом Брат Віктор). Вручення відзнаки відбудеться пізніше.

Тим часом дослідники й надалі приділяють увагу цьому творові в різних аспектах. У черговому науковому збірнику щорічної міжнародної конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація» Леонтій Тоцький опублікував статтю про одну главу цієї книги – «"Акафіст Богородиці Холмськійˮ Брата Віктора як поетичний твір».

Торік журнали «Лісовий вісник», «Яровиця», «Благовісник» передрукували кілька новел Віктора Івановича (останній – і в перекладі на російську).

У Вікіпедії з'явилися згадки про доробок Гребенюка (у статтях «Адам», «Акафіст»).

Назад

 

 

top